Zonvakantie Venetië

Zonvakantie Venetië

Een zonvakantie Venetië. Het kan bijna niet anders of het eerste beeld dat je voor je ogen krijgt is een gondel. Het eerste gevoel dat in je opkomt is romantiek.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele pas getrouwde stelletjes een zonvakantie Venetië boeken als honeymoon. Deze stad, gelegen in de provincie Veneto (Noord Italië) heeft een tijdloze schoonheid. De tijd lijkt er qua omgeving en cultuur stil te staan. Besluit jij een zonvakantie Venetië te boeken, dan valt er naast een groot stuk geschiedenis natuurlijk nog veel meer te ontdekken.

Zonvakantie Venetië en shoppen

Wil jij lekker shoppen tijdens je zonvakantie Venetië? Geen probleem, de inwoners van Venetië zijn gek op kleding, maskers, luxe stoffen en de betere kledingmerken. Wanneer je Venetië betreed, is het eerste dat veel mensen doen de toeristische attracties opzoeken. Dit moet je zeker ook doen tijdens jouw zonvakantie Venetië, maar vergeet de kleine straatjes niet. De talloze kleine straatjes vol winkeltjes en boetiekjes vormen samen de Mercerie. Dé winkelstraat van Venetië. Neem je tijd en neus lekker rond want er is zo veel te bekijken.

Zonvakantie Venetië ontdek de cultuur

Tja, wanneer je een zonvakantie Venetië geboekt hebt, wil je uiteraard ook de cultuur van dit bijzonder mooie deel van Italië ontdekken. Venetië heeft enorm veel te bieden. Denk hierbij aan de waterwegen die in een S om deze romantische stad heen kronkelen. Deze “Canal Grande” is 3800 meter lang en splitst de stad in tweeën. Een boottocht met de gondel is een stukje cultuur dat je meegemaakt moet hebben tijdens je zonvakantie Venetië. De gondeliers brengen jou met liefde langs alle magnifieke gebouwen die Venetië rijk is. De vier bruggen die deze stad rijk is, zijn stuk voor stuk enorm belangrijk. Toch springt de Rialto brug er vaak het meest uit. Natuurlijk mag een bezoek aan het San Marco plein niet ontbreken binnen jouw zonvakantie Venetië.  De San Marcobasiliek omringt door de bekende duiven op het grote plein, de kleine boetiekjes er omheen. Dat deel van Venetië ga je zeker nooit