Zonvakantie Toscane

Zonvakantie Toscane

Een zonvakantie Toscane staat gelijk aan ontspanning en genieten. En dat is wat we zoeken toch? Even weg uit het gestreste Nederland. Even een pas op de plaats maken. Hoe kan je dit nu beter doen dan middels een zonvakantie Toscane? De cipressen die langs de weg staan zijn zo typerend voor deze streek net als de olijfbomen.
Deze zogenaamde Chianti streek heeft veel in haar mars. Met boottochtjes kan je deze streek gaandeweg ontdekken maar ook met de fiets of al wandelend.
Vergeet één ding niet: laat je meeslepen door de mediterrane levensstijl van de Italianen en geniet en ontspan tijdens je zonvakantie Toscane.

Zonvakantie Toscane en reis rond

Wanneer je keuze is gevallen op een zonvakantie Toscane betekent dat niet dat je de hele vakantie op één locatie hoeft te verblijven. Nee, informeer eens naar de diverse rondreizen die er zijn. Natuurlijk kan je ook zelf de route van jouw rondreis bepalen. Stadjes die je tijdens je zonvakantie Toscane zeker aan moet doen wanneer je kiest voor een rondreis zijn de volgende: Firenze, Sienna, Piombino, Elba en Cecina. Onderwijl nog lekker een dagje bakken aan het strand? Badplaatsen als Lido di Camaiore en Forte Dei Marmi zijn echt de moeite waard. Vooral deze laatste is bijzonder leuk om tijdens je zonvakantie Toscane aan te doen. Dit vanwege het hoge gehalte aan snobistische mensen. De elite bevindt zich hier graag. Een dagje hier, een dagje daar. Een rondreis door Toscane levert je een vakantie op om nooit te vergeten.

Zonvakantie Toscane de keuken

Iedereen is bekend met het feit dat, wanneer je kiest voor een zonvakantie Toscane, je niet onder de heerlijke Toscaanse keuken uit kan. Gekscherend worden de Toscanen ook weleens “boneneters” genoemd. In dit gebied van Italië heeft men een voorliefde voor bonen. Naast de bonen zijn de Toscanen ook bekend om hun “Filone”, het ongezouten Toscaanse brood. Het is een lang houtbaar product en wordt dan ook veel gebruikt. Door het perfecte klimaat, waar je tijdens je zonvakantie Toscane ook alle profijt van zal hebben, is de Toscaanse olijfolie één van de betere. Deze olie heeft een volle, fruitige smaak en wordt, net als overal in Italië, veelvuldig gebruikt in de keuken.
Maar ook kazen, kruiden en vis zijn producten die veel voorkomen in de keuken van dit bijzondere volk. Ontdek jij ook de keuken tijdens jouw zonvakantie Toscane?