Zonvakantie Lombardije

Zonvakantie Lombardije

Een zonvakantie Lombardije waar denk je dan aan? Velen zullen zeer waarschijnlijk direct aan de bekende meren denken die deze Noordelijke streek van Italië bezit. Maar Lombardije is naast de mooie meren, de adembenemende pallazi ook nog eens het financiële hart van Italië. Dit komt mede door de grote mate van landbouw en industrie. Kies je voor een zonvakantie Lombardije dan is er voldoende keuze wat betreft de uiteindelijke vakantiebestemming. Kies je voor het romantische Comomeer of het Lago Maggiore of besluit je het Gardameer op te zoeken? Het grootste deel van Lombardije is een toeristentrekpleister en dat is zeker niet voor niets.

Zonvakantie Lombardije- de meren

Heb je besloten om dit jaar een zonvakantie Lombardije te boeken dan is de kans reuze groot dat je bij eens van de meren uitkomt. Wat kan je allemaal beleven daar bij al die Lago’s? Mocht je in het bezit zijn van een eigen boot(je) dan is het zeker aan te raden deze mee te nemen tijdens je zonvakantie Lombardije. Al varend doe je de leukste stadjes aan. Natuurlijk kan je ook deelnemen aan de diverse watersportactiviteiten die voornamelijk in de zomerperiode georganiseerd worden.
Ben je meer een strandmens? Geen probleem. De diverse stranden rondom zowel het Gardameer, Como meer en Lago Maggiore zijn meer dan de moeite waard.
Toch ook een stukje cultuur opsnuiven tijdens je zonvakantie Lombardije? Neem dan eens een kijkje in de prachtige stad, de stad van Romeo en Julia: “Verona”.

Zonvakantie Lombardije- cultureel Verona

Nog nooit in Verona geweest maar wel een zonvakantie Lombardije geboekt? Dan ben je aan jezelf verplicht om deze stad te bezoeken. Het balkon van ’s werelds grootste geliefden, Romeo en Julia bevindt zich Verona. Wanneer je het binnenplaatsje oploopt, voel je de sfeer al en velen lieten een al dan niet anonieme boodschap achter voor een geliefde. Operaliefhebber? Bezoek dan tijdens je zonvakantie Lombardije het prachtige theater in hartje Verona. Een opera live meemaken in dit adembenemende theater is een bijzondere ervaring. Ben je geen opera liefhebber?Dan zijn er natuurlijk nog de talloze winkeltjes en boetiekjes waar je je hart kan ophalen tijdens het shoppen.

Kortom, een zonvakantie Lombardije is een vakantie waarin je niet alleen de zon, de zee en het strand zal ervaren maar ook een stukje cultuur. Dit alles gecombineerd met een dagje heerlijk shoppen.