Zonvakantie Catalonië

Zonvakantie Catalonië

Mooie stranden en goed eten. Dat is iets waar je tijdens een zonvakantie Catalonië zeker van gaat genieten. Met dank aan de mooie Costa’s mag Catalonië ieder jaar vele toeristen verwachten. De 580 kilometers aan strand bestaan uit de volgende bijzonder mooie stranden: Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en tot slot Costa Daurada. De meeste toeristen komen dan ook voor de stranden in combinatie met het bijzonder goede uitgaansleven en misschien hier en daar nog een klein beetje cultuur. De Catalanen hechten grote waarde aan hun eigen spreektaal, het Catalaans. Ook Spaans en Aranees worden hier veelvuldig gesproken. Wanneer je in het verleden een zonvakantie Catalonië boekte, was er ook een grote kans dat je bij een stierengevecht aanwezig zou zijn. Sinds 2010 heeft de Spaanse regering besloten deze gevechten af te schaffen.

Zonvakantie Catalonië wereld erfgoed

Wie interesse heeft in de Spaanse cultuur zal tijdens een zonvakantie Catalonië zijn hart ophalen.
De Unesco heeft diverse historische gebouwen uitgeroepen tot wereld erfgoed, een titel waar een regio met recht meer dan trots op mag zijn. Een aantal van deze bijzondere locaties ga je vast tegenkomen tijdens je zonvakantie Catalonië. Je kan hierbij denken aan de Romaanse kerken in de vallei Vall de Boi (Lerida), het concertgebouw in Barcelona, of het klooster van Santa Maria De Poblet ( Tarragona). Daarnaast zijn er meerdere gebouwen van de wereldberoemde Antoni Gaudi te vinden op deze bijzondere lijst. Bereid je alvast voor wanneer je tijdens je zonvakantie Catalonië deze adembenemende gebouwen wilt bezoeken.

Zonvakante Catalonië één groot feest

Wanneer je gaat feesten tijdens je zonvakantie Catalonië zijn er meerdere plaatsen waar je flink uit je dak kan gaan. Te beginnen met wereldstad Barcelona. Rond het Port Olympic speelt het grootste deel van het nachtleven zich af. Naast de diverse restaurants, barretjes en discotheken vind je hier ook het casino. Natuurlijk kan je ook kiezen om wanneer je zonvakantie Catalonië zich meer rondom de costa’s afspeelt, één van de talloze strandtentjes te bezoeken. De sfeer is hier altijd goed, het gros van de bezoekers zijn toeristen en die willen feesten tot in de late uurtjes. Informeer ter plekke ook eens naar speciale evenementen die men in de zomerperiode organiseert.
Zo zie je meer tijdens je zonvakantie Catalonië dan je misschien zou denken .

Zonvakantie Catalonië, een mix van ’s werelds erfgoed met goed eten, de heerlijke Catalaanse keuken en een bruisend nachtleven!