Zonvakantie Andalusië

Zonvakantie Andalusië

Ooit een zonvakantie Andalusië geboekt? Zo ja, dan weet je dat dit een gebied van historische waarde is. Zo nee, dan valt er nog veel te ontdekken. Dit geldt overigens ook wanneer je al één of zelfs meerdere keren het gebied bezocht hebt. Vanuit de Middeleeuwen en ver daarvoor hebben onder andere de Moren net als de Grieken, de Romeinen en de Visigoten hun stempel gedrukt op dit deelgebied van Spanje. Sommige mensen boeken speciaal een zonvakantie Andalusië vanwege de Sierra Nevada. Deze bergketen ligt in de provincie Granada. Natuurlijk zijn er ook mensen die puur willen relaxen en ontspannen op een van de vele stranden dat Andalusië rijk is.

Zonvakantie Andalusië- Sierra Nevada

Een zonvakantie Andalusië vraagt bijna om een bezoekje aan de Sierra Nevada. Deze is ontstaan tijdens de Alpiene Orogenese. Dit is een gebeurtenis die niet alleen de Sierra Nevada maar ook de Europese Alpen heeft gevormd. De Sierra Nevada is een toeristentrekpleister. Wel mag het duidelijk zijn dat men goed voorbereid moet zijn. Veel water en een hoofddeksel zijn van het grootst belang wanneer je tijdens je zonvakantie Andalusië de Sierra Nevada wilt bezoeken. De fervent wandelaars maken vaak gebruik van de diverse aanwezige GPS routes wanneer zij tijdens hun zonvakantie Andalusië de Sierra Nevada willen ontdekken. Een mooie manier die je de zekerheid biedt dat je de beste plekken van dit mooie gebied gezien hebt.

Zonvakantie Andalusië en de eetcultuur

Tijdens je zon vakantie Andalusië ga je ongetwijfeld merken dat eten een ontzettend groot deel uitmaakt van dit deel van Spanje. De duidelijk andere cultuur van eten merk je al op tijdens het ontbijt. Het ontbijt nuttigt de gemiddelde inwoner van Andalusië in een barretje, onder het genot van een praatje en een bak koffie en melk. Zoals in veel mediterrane landen is de lunch de grootste maaltijd van de dag. Dagmenu’s zal je tijdens je zonvakantie Andalusië opvallend vaak tegenkomen. De horeca-eigenaars spelen graag in op het feit dat de inwoners graag buiten de deur eten. Meestal bestaat de lunch uit een driegangenmenu met een biertje of wijntje erbij. Opvallend zijn de vele stoofgerechten en eenpansgerechten die in dit deel van Spanje veel gegeten worden.
Proef jouw zonvakantie Andalusië en geniet van de eenvoud en daardoor de lekkerste maaltijden.