Weekendje weg Amsterdam

Tips voor je weekendje weg Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en telt ruim 869.000 inwoners. De stad heeft veel te bieden en staat bekend als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Jaarlijks reizen er dan ook bijna 900.000 toeristen af naar Amsterdam. De meeste mensen uit het buitenland verblijven in een hotel. Een weekendje weg Amsterdam is ideaal in het kader van een vriendenweekend of vriendinnenweekend want iedere groep kan hier zichzelf zijn. Er is veel te doen in en rond Amsterdam.

Weekendje weg Amsterdam, zeker historisch.

De historische stad beschikt over een indrukwekkende grachtengordel, imposante grachtenpanden en een enorme keuze aan bezienswaardigheden en activiteiten. Je kan tientallen musea bezoeken, waaronder het wereldberoemde Rijksmuseum of het Rembrandthuis. In Amsterdam zelf kan je shoppen in de Kalverstraat of je laten verbazen op de Amsterdamse Wallen. Amsterdam is dan ook een perfecte vakantiebestemming voor een onvergetelijk vriendenweekend of vriendinnenweekend!

Overnachten in Amsterdam en omgeving

Amsterdam is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Je hebt dan als bezoeker ook de keuze uit tientallen hotels. Andere mogelijkheden zijn hostels, appartementen of een B&B. De prijzen zijn relatief hoog in Amsterdam, maar gelukkig kan je ook buiten het stadscentrum voor een leuk bedrag overnachten. Dankzij het goede openbaar vervoersnetwerk ben je binnen no-time in het centrum van de Nederlandse hoofdstad.

Weekendje weg Amsterdam, musea bezoeken

Amsterdam beschikt over een groot aantal musea. Het Van Gogh Museum is verreweg het bekendste en het best bezocht. Je kan genieten van een geweldige collectie die op een unieke wijze worden tentoongesteld. De beste schilderijen van de iconische kunstenaar kan je van dichtbij bewonderen. Je zal ook meer te weten komen over het leven van Vincent van Gogh.

Het Rijksmuseum Amsterdam, daar moet je geweest zijn.

Een andere tip is het Rijksmuseum. Het grote museum beschikt over honderden zalen en duizenden topstukken. De kunstwerken van de beste kunstenaars die Nederland heeft gekend worden tentoongesteld, waaronder het absolute topstuk ‘de Nachtwacht’. Ga je met de kinderen naar Amsterdam, dan kan je het beste een bezoekje brengen aan het Nemo Science Museum. Het museum draait om de wetenschap en beschikt over allerlei spannende interactieve elementen. Als je meer over de Tweede Wereldoorlog te weten wilt komen, dan moet je beslist eens het wereldberoemde Anne Frank Huis gaan bezoeken.

Amsterdam, stad waar duurzaamheid een grote rol speelt

Amsterdam is een groene stad en het stadsbestuur van deze hoofdstad van Nederland is volop bezig met duurzame initiatieven. Dat vervuilende auto’s de binnenstad niet in mogen komen, is bekend. Maar dat het fietsen en wandelen in Amsterdam gestimuleerd wordt, is minder bekend. In Amsterdam via je veel biologische winkels en supermarkten. De biologische boerenmarkt trekt mensen uit heel Nederland Amsterdam is ook een luilekker stad voor veganisten. Nergens anders vind je zo veel veganistische restaurants en lunchrooms als in deze unieke wereldstad.
Wil je meer tips over een duurzame levensstijl en veganisme? Kijk eens op de blog van duurzaam doe je zo.

Voetbalwedstrijd bezoeken van Ajax

Ajax is de meest succesvolste voetbalclub van Nederland. AFC Ajax (Amsterdamsche Football Club Ajax) werd op 18 maart 1990 opgericht en beschikt over een imposante prijzenkast. De Amsterdamse club won al 34 keer de landstitel, 19 keer de KNVB Beker, viermaal de Europacup I (Champions League) en één keer de Europacup II. Daarnaast wist Ajax tweemaal de Wereldbeker voor clubs te veroveren. De grootste rivaal van de voetbalclub is het Rotterdamse Feyenoord. De wedstrijden tussen de twee clubs kennen ook wel de titel ‘De Klassieker’. De duels staan bekend om hun ongekende passie en strijdlust.

De Johan Cruijff Arena

Jij kan als voetballiefhebber ook een wedstrijd gaan bezoeken van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Je kan bij diverse online aanbieders kaarten aanschaffen voor de wedstrijden van de Amsterdamse club. Het is ook mogelijk om via de website van Ajax kaarten te bestellen, al moet je dan wel over een clubkaart beschikken. Er zijn ieder seizoen wel nog enkele wedstrijden waarbij een clubkaart niet verplicht is. Kies je voor de goedkoopste kaarten dan zit je bovenaan de tweede ring, daarom raden wij je aan om wat duurdere kaarten te kopen. Ajax speelt zowel in de Eredivisie, KNVB Beker als de UEFA Champions League/UEFA Europa League.
Let op, je mag geen tas meenemen in het stadion en roken is eveneens verboden in de Johan Cruijff Arena.

Rondleiding door de Johan Cruijff Arena

Een andere leuke activiteit voor tijdens een vriendenweekend in Amsterdam is een bezoek aan de Johan Cruijff Arena. Je kan namelijk een rondleiding boeken door het gigantische voetbalstadion met een capaciteit van 55.500 toeschouwers. In 2018 veranderde de naam van het stadion in de Johan Cruijff Arena, daarvoor stond het voetbalstadion bekend als de Amsterdam Arena. Het stadion werd geopend in 1996 en de openingswedstrijd werd met 0-3 verloren van AC Milan. Tegenwoordig kan je als bezoeker het hele stadion met eigen ogen gaan bekijken. De stadiontour Ajax is ongekend populair onder Nederlanders en toeristen. Alleen op wedstrijddagen is het niet mogelijk om de tour te doen.

Ajax Museum en fan shop

Je komt tijdens de stadiontour Ajax op allerlei plekken waar je normaal nooit mag komen. Je kan plaatsnemen in de kleedkamer van Ajax en even spieken hoe de kleedkamer van de uitploeg eruit ziet. Wij kunnen één ding alvast verklappen, alles is net wat minder verfijnd bij de bezoekers. Daarnaast kan je op de reservebank langs het veld gaat zitten en de perskamer bekijken. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. De tour zal worden afgesloten met een bezoekje aan het Ajax Museum en de Ajax fanshop. Het is altijd leuk om nog een souvenirtje mee naar huis te nemen. Een ticket voor een rondleiding door de Johan Cruijff Arena kost slechts 16 euro per persoon. De stadiontour gaat ondanks de coronamaatregelen gewoon door, alleen wel met een audiogids.

Andere leuke activiteiten weekendje weg Amsterdam

Je kan in Amsterdam natuurlijk ook geweldig feesten. De hoofdstad kent namelijk diverse populaire clubs, waaronder Club Air, Paradiso, Jimmy Woo, de Chicago Social Club en de Sugerfactory. Daarnaast kan je ook veel plezier beleven in één van de kroegen. Mocht je het toch wat rustiger willen aandoen, er zijn nabij het Leidseplein en het Rembrandtplein ook voldoende terrasjes, bioscopen en theaters te vinden.

Wat je niet mag missen

In Amsterdam zijn er veel plekken waar je toch even geweest moet zijn, bijvoorbeeld de Amsterdamse Wallen. In de buurt van de Zeedijk is het oudste stadsdeel van Amsterdam te vinden en juist daar kan je over de Wallen lopen. Een groot aantal prostituees staan achter het raam en de bekende rode lampen zorgen voor een unieke sfeer. Een vrienden of vriendinnenweekend in Amsterdam kan voor nogal wat drukte zorgen en soms moet je even tot rust komen. Je kan dan gaan relaxen in het Vondelpark. Het grote stadspark werd vernoemd naar Joost van den Vondel, een bekende dichter. Een andere mogelijkheid is een gezellig uitje naar dierentuin Artis. De eeuwenoude dierentuin beschikt over ontzettend veel verschillende dieren en historische panden.
Ergens anders dan in Amsterdam je vrienden- of vriendinnenweekend vieren?
Tips voor een vriendenweekend Nederland, vind je hier. Hier vind je tips voor een vriendinnenweekend Nederland. Nederland heeft vrienden groepen veel te bieden, voor een weekendje weg binnen Nederland of langere verblijf.