Nijlcruise 8 dagen

399,00

Nijlcruise 8 dagen – Egypte – Nijlcruises – Nijlcruise – 4 sterren

Artikelnummer: 6136845 Categorie:

Beschrijving

Houd je er van om cultuur te snuiven tijdens de vakantie? Dan is de 8-daagse Nijlcruise een waanzinnige ervaring. In een week tijd vaar je over de langste rivier ter wereld en kom je langs de beroemde highlights uit de eeuwenoude geschiedenis van Egypte. Laat je betoveren en vertrek met een koffer vol mooie verhalen weer naar huis. Wil je graag nog langer blijven? Een strandverlenging is mogelijk door dit telefonisch bij te boeken via ons call center. Mogelijk in elk gewenst hotel.

Dag 1: Aankomst in Hurghada
Na een vlucht van ongeveer 5 uur kom je aan in Hurghada. Je overnacht hier één nachtje in een all inclusive hotel voordat de cruise van start gaat.

Dag 2: Je gaat aan boord van de cruise, Karnak tempel
Na het ontbijt word je van Hurghada naar Luxor gebracht om daar aan boord te gaan van de cruise voor de komende 6 nachten. Deze rit duurt ongeveer 4/5 uur. Ook heb je vandaag de mogelijkheid om de oostelijke oever van Luxor te bekijken, waar je de Karnak tempel kunt bezoeken en andere tempels van Luxor.

Dag 3: Vallei der Koningen
De dag begint met een lekker ontbijt. Vandaag staan er weer wat hoogtepunten op het programma: je kunt de westelijke oever bekijken, inclusief de Vallei der koningen en de tempel van koningin Hatshepsut. Vervolgens vaar je richting Esna en kun je aan boord genieten van een lekkere lunch en diner. De dag sluit je af in Edfu.

Dag 4: Tempel van Edfu
Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om de tempel van Horus in Edfu te bekijken. Daarna gaat de cruise door naar Aswan, waar je overnacht.

Dag 5: Abu Simbel
Vandaag heb je de mogelijkheid om de beroemde Abu Simbel tempel te bekijken. In de middag is er een lunch aan boord en heb je erna tijd om uit te rusten van de eerste indrukken. Het diner is aan boord en je overnacht in Aswan.

Dag 6: Philae tempel
Na het ontbijt kun je de Philae tempel, gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis, op een eiland in het Nasser meer bezoeken. Alsmede de obelisk en de hoge dam van Aswan. Voor degene die het leuk vinden kan er in de middag ook een traditionele zeiltocht over de Nijl gemaakt worden. Lunch en diner zijn op de boot.

Dag 7: Kombo tempel
Vandaag kan je uitslapen en begint het programma pas na de lunch. Na 14:00 uur vertrekt de boot richting Kom Ombo en kan de mooie tempel bezocht worden. Daarna vaar je door naar Edfu en overnacht je aan boord.

Dag 8. Terug naar Nederland
De laatste dag is aangebroken. Je vertrekt met de bus naar de luchthaven van Hurghada. Vanaf hier vlieg je weer terug naar Nederland. Toch liever wat langer blijven? Dat kan! Je kunt je reis verlengen met een verblijf in een hotel naar keuze. Neem hiervoor contact op met onze call center.

Extra informatie

Land

Regio

Stad

Verzorging

Aantal sterren

4