Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona en voetbal. Deze combinatie wordt in één ademteug genoemd.
Maar gelukkig heeft Barcelona nog veel meer te bieden, ook voor niet-voetballiefhebbers.
Deze aan de kust gelegen zonnige stad is in het bezit van een grote portie cultuur, een geweldig uitgaansleven en heerlijke Catalaanse maaltijden. Ook de heerlijke stranden zijn zeer geschikt wanneer je tijdens je stedentrip Barcelona zowel enige verkoeling als ook ontspanning nodig hebt.
Vanwege de lange reis hoef je deze stedentrip Barcelona niet te laten. Binnen een circa twee uur durende vlucht bent u al in deze populaire toeristenstad.

Stedentrip Barcelona voor voetballiefhebbers

Stedentrip Barcelona is onder voetballiefhebbers natuurlijk dé stedentrip. De voetbaltempel, “Camp Nou”, is het walhalla van voetbalfans vanuit de hele wereld. Een bezoek aan dit bijzondere stadion van voetbalclub FC Barcelona mag dan ook zeker niet ontbreken wanneer je een stedentrip Barcelona boekt. Het stadion behoort tot de grootste drie van de hele wereld dus of er nu wel of niet gespeeld wordt, een belevenis is het hoe dan ook. Als je er dan toch bent, kies dan voor een toer door Camp Nou. Deze toer kan je in je eigen tempo volgen doordat je met de audiogids op pad gaat. Het bijzondere is dat er geen enkele deur gesloten blijft. Na afloop kan het natuurlijk niet anders dan dat je een souvenir koopt in de clubwinkel die zich bij het stadion bevindt. Een mooie herinnering van je stedentrip Barcelona.

Stedentrip Barcelona modernisme

Als aanhanger van het modernisme zit je met een stedentrip Barcelona heel goed.
Huizen als Casa Batlló en Casa Amatller liggen naast elkaar. Gaudi en ook Joseph Puig i Cadaflach mogen zich met recht “maestro’s”noemen in het modernisme. Als je tijdens de stedentrip Barcelona verderop de straat in loopt, loop je tegen het Casa Lleó Morera aan. Dit drietal geeft het huizenblok langs de Passeig de Gràcia de bijnaam “het blok van de tweedracht” (Manzana de la Discòrdia). Dit is nog maar een kleine greep uit de hoeveelheid modernisme dat je aantreft tijdens je stedentrip Barcelona. De krullende lijnen, de diervormen en de gestileerde plantenmotieven die zo kenmerkend zijn voor het modernisme,vind je in heel Barcelona terug. Een lust voor de liefhebbers.
Cultureel ingesteld? Voetballiefhebber? Shopaholic? Of ben je bij uitzondering een combinatie van deze drie? Boek dan snel een stedentrip Barcelona en laat al je voorliefdes op één plaats bij elkaar komen.