Spanje Costa Brava

Spanje Costa Brava

Op zoek naar een zon, zee en strand vakantie? De Costa Brava is betaalbaar, heeft gegarandeerd zon en is nog geen twee uur vliegen. De Costa Brava ligt in Catalonië. Catalonië heeft een kustlijn van 580 kilometer, en 200 kilometer hiervan valt onder de Costa Brava. Aan de Costa Brava vindt u verschillende badplaatsen. Populaire badplaatsen van de Costa Brava zijn Blanes, Lloret de Mar, Platja D’Aro, Tossa de Mar en L’Estartit.

Strand

In de badplaatsen van de Costa Brava kunt u genieten van mooie zandstranden. Aan deze stranden kunt u zich prima vermaken. U kunt lekker in de zon liggen of in de zee zwemmen, maar in de buurt van  de stranden zijn ook genoeg winkels en restaurantjes. Wilt u liever iets sportiefs doen? Dan kan dat ook! Er zijn veel watersportmogelijkheden aan de Costa Brava. U kunt bijvoorbeeld kajakken, waterskiën, windsurfen of duiken.

Uitgaansgelegenheden

In de zomer trekken ook veel jongeren naar de Costa Brava. De jongeren genieten van de zon, zee en strand. Maar ze komen vooral voor het geweldig stappen! De populairste feestbestemming van de Costa Brava is Lloret de Mar. Hier vindt u veel barretjes, kroegen en discotheken. Populaire discotheken in Lloret zijn Tropics en Bumper’s. Er zijn nog meer feestbestemmingen bij de Costa Brava. Platje D’Aro is ook erg populair bij jongeren. Onder Nederlandse jongeren is Blanes erg populair.

Bezienswaardigheden

Met uw gezin kunt u zich ook vermaken bij de Costa Brava. Er zijn veel waterparken en pretparken te vinden. U kunt bijvoorbeeld de waterparken water world in Lloret de Mar bezoeken, of Aquadiver in Platja D’Aro. Als u met kleine kinderen op vakantie bent, is het leuk om het Gnomo Park te bezoeken. Dit is een park met speeltoestellen, een bowlingbaan, een kinderboerderij, een mini kartbaan, een ballenbak en midgetgolfbanen.

Als u graag een stad wilt bezoeken, kan dat ook! Barcelona is vanuit de Costa Brava makkelijk te bereiken. Vanuit Blanes rijdt er een trein naar Barcelona. In Barcelona kunt u bijvoorbeeld het La Sagrada Família bezoeken of het Las Ramblas. De La Boquería is ook een aanrader, dit is de beroemde versmarkt in Barcelona.