Sint Janskruid mee op vakantie

Sint Janskruid mee op vakantie, een goed idee!

Wie op vakantie gaat en in een andere omgeving verblijft, weet het. De kans is groot dat je in een nieuwe omgeving en in een ander bed niet zo goed kunt slapen. Zeker bij een actieve vakantie kan slapen een probleem worden. Dat is ook van toepassing als je in een hotel in een drukke omgeving verblijft. Sint Janskruid kan helpen. Je wordt rustig van dit kruid.

Sint Janskruid, beter dan slaaptabletten.

St Janskruid is een natuurlijke rustgever. Het heeft veel andere goede eigenschappen. Eén daarvan is dat het niet verslavend werkt zoals bijvoorbeeld slaaptabletten. Ook bij een vliegvakantie naar een verre bestemming, kan je het gerust meenemen. Het kruid, lijkt ook niet in gedroogde vorm op drugs. Je zult als je in Sint Janskruid bij de douane in je bezit hebt, niet zo snel problemen krijgen.

Ook bij een weekendje Nederland prettig.

Of je nu een weekendje weg binnen Nederland hebt geboekt of een stedentrip New York. Ook als je maar een paar nachtjes slaapt, is het fijn om een kruid als St. Janskruid bij je te hebben. Dit kan in de vorm van St. Janskruid thee of tabletjes. Er zijn ook rustgevende reisproducten verkrijgbaar met bij salie en valeriaan. Ook melatoline helpt bij het in slaap komen tijdens je vakantie. Valeriaan is een wat zwaarder middel maar wel een natuurlijke.

Sint Janskruid, niet bij vrouwen die aan de pil zijn

Als je als vrouw niet zwanger wilt raken en aan de pil bent, is het gebruik van een rustgevend kruid zoals dat van het St Janskruid niet zo een goed idee. Het kruid kan invloed hebben op de werking van medicijnen, inclusief de pil. Als je een natuurlijk slaapmiddel tijdens je vakantie zoekt is melatonine of valeriaan een beter idee. Er zijn overigens meer combinaties van kruiden en kruidenthee verkrijgbaar die je kunnen helpen in slaap te komen en zorgen voor een betere nachtrust. Er zijn ook mensen die zweren bij de combinatie citroenmelisse en lavendel.