RIU hotels in Cancún, Mexico

RIU hotels in Cancún, Mexico

Op zoek naar een droomvakantie? Kijk dan eens naar de stad Cancún in Mexico. In Cancún zijn vier vestigingen van de hotelketen Riu, namelijk het Riu Palace Peninscula hotel, het Riu Palace Las Américas hotel, het Riu Cancún hotel en het Riu Caribe hotel. De hotels liggen allemaal in de hotelzone van Cancún.

Cancún

Cancún is een grote stad en ligt in het noordoosten van het schiereiland Yucatun in Mexico. De stad is de grootste toeristische bestemming van Mexico, je vindt hier de mooiste witte zandstranden van Mexico. De stranden zijn lang en het water van de zee is felblauw.

Als u zeker wilt zijn van tropische temperaturen, kun u het beste in de zomerperiode reizen. Vanaf April is de temperatuur constant, en ligt de temperatuur tussen de 28 en 34 graden Celsius. De laagste temperaturen zijn ‘s nachts en zijn dan rond de 20 tot 25 graden. Vanaf november tot en met maart kan de temperatuur wat lager liggen.

Er is genoeg te doen in Cancún. Je kunt bijvoorbeeld de Maya Ruïnes bezoeken, dit is een archeologische vindplaats. Ook kun je Xel-Ha bezoeken dit is een natuurlijk aquarium. Hier kun je onder andere zwemmen met dolfijnen en je kunt gaan snubaën. Snuba is een combinatie van snorkelen en duiken. Als je wilt gaan feesten, dan zit je ook goed in Cancún. Cancún heeft namelijk een fantastisch nachtleven.

Riu hotels

Alle vier de Riu hotels in Cancún zijn vijfsterren hotels, toch zit er wel verschil tussen de hotels. Bij de Palace Hotels Peninsula en Las Américas is alles net wat luxe. Het drankassortiment is breder, er is gratis WIFI in de lobby en de kamers van het hotel zijn luxueuzer. Maar daarnaast zijn de Riu hotels Cancún en Caribe wat goedkoper.

Alle vier de hotels liggen in het rustige deel van Cancún. Ze liggen aan de Bahia de Mujeres. Het Riu hotel Palace Las Américas  en het Riu hotel Cancún liggen aan Playa Caracol. Dit is dicht bij de uitgaansgelegenheden van Cancún. Je kunt hier niet alleen maar uitgaan, er zijn ook genoeg restaurants en winkels in de buurt.

Het hotel Palace Peninscula en het hotel Riu Caribe liggen aan Playa Langosta. In de zee tussen de hotels kun je goed snorkelen. De hotels liggen dichtbij het vertrekpunt van de veerboot naar Isla Mujeres. Op Isla Mujeres zijn prachtige stranden en een mooie zee. Ook is de sfeer op Isla Mujeres nog relaxter dan op Cancún. Isla Mujeres staat in de top 4 van bezienswaardigheden van Cancún.

Krijgt u al zin in een droomvakantie?