New York

New York

New york, een stad die nooit slaapt! Een stad waar veel te beleven is, u zult u niet vervelen als u New York bezoekt. New York bestaat uit vijf wijken, namelijk The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan. In elke wijk in New York kunt u veel dingen bezoeken. Indien je een citytrip New York wilt boeken, moet je een keuze maken in welke stadsdelen je wilt overnachten.

De New York pass

Als u naar New York gaat en veel toeristische attracties wilt bezoeken, is het aan te raden om een New York pass te kopen. U koopt de pas voor een bepaald bedrag en daarmee krijgt u een aantal dagen toegang tot meer dan 80 attracties. U koopt een New York pass voor 1 dag, 2 dagen, 3 dagen, 5 dagen, 7 dagen of 10 dagen. De goedkoopste pass is 1 dag geldig en kost 85 dollar. De duurste pas is 10 dagen geldig en kost 260 dollar. U kunt hiermee veel geld besparen als u meerdere attracties wilt bezoeken, en daarnaast kunt u vaak bij attracties de rij vermijden.

Bezienswaardigheden New York

In New York zijn zoveel bezienswaardigheden. Om al deze bezienswaardigheden te bezoeken, heeft u niet genoeg aan één vakantie. Een aantal bekende bezienswaardigheden in New York zijn het Vrijheidsbeeld, Times Square, de Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, de Brooklyn Bridge, Wall Street, de Flatiron Building en Rockefeller Center.

Het Vrijheidsbeeld is een erg bekend beeld in New York, het staat voor vrijheid en als welkom voor iedereen. Times Square is een druk plein in New York die bekend is geworden door de vele reclameborden. Hier kunt u ook vele theaters en bioscopen vinden. Als u de Empire State Building bezoekt, heeft u op de 86e verdieping een prachtig uitzicht over New York. Wilt u een mooi uitzicht op de Empire State Building, dan kunt u een bezoek brengen aan het Rockefeller Center. Vanaf het observatiedek ‘Top of the Rock’ heeft u een uitzicht over New York en de Empire State Building.

Ook Central Park is de moeite waard om te bezoeken. Central Park is een groot park van 341 hectare grond, en u kunt hier verschillende gebouwen en kunstwerken vinden. Als u van winkelen houdt, moet u zeker Fifth Avenue bezoeken. Hier vindt u designer winkels maar ook betaalbare winkels. Dichtbij Fifth Avenue staat ook de Flatiron Building. Dit gebouw staat bekend door zijn opvallende vorm. De letterlijke vertaling van de Flatiron Building is het ‘strijkijzergebouw’.

Wall Street staat symbool voor het financiële centrum van New york. Hier zijn ook historische gebouwen te vinden, zoals de Federal Hall en het gebouw van de New York Stock Exchange. Maar één van de mooiste monumenten van New York vindt u tussen Manhattan en Brooklyn. Dit is de Brooklynn Bridge, deze brug verbindt Manhattan en Brooklyn met elkaar.

Verblijf New York

Op zoek naar een hotel dichtbij Times Square? Bekijk dan het Novotel New York Times Square hotel eens! Dit hotel is pas gerenoveerd en heeft een moderne uitstraling. Vanaf het hotel is het metrostation en Times Square maar 100 meter lopen. Je vindt hier een goedkoop hotel in New York.
U kunt vanuit het restaurant ‘Supernova’ genieten van een prachtig uitzicht op Times Square. De kamers beginnen pas vanaf de negende verdieping, daarom garandeert het hotel een mooi uitzicht.