Massatoerisme vermijden

Massatoerisme vermijden: Kies een van deze 6 bestemmingen

Met deze 6 vakantie tips kan je het massa toerisme vermijden. Ook voor een vakantieland met veel zon. Steeds meer mensen gaan op vakantie en kiezen voor zowel bestemmingen dichtbij als ver weg. Aangezien er heel veel gedeeltes van de aarde nog relatief onontdekt zijn. Het massatoerisme groeit en waarschijnlijk heb je er geen zin in om op het strand handdoek aan handdoek te liggen met een ander. Of met de kudde mee een museum moet bezoeken of wandelroute moet belopen. Op vakantie wil je genieten van de bestemming. Er zijn nog genoeg bestemmingen die nog niet overspoelt zijn door massatoerisme, je moet hier gewoon even goed voor rondkijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Hieronder vind je in ieder geval al 6 bestemmingen waar het massatoerisme nog niet toegeslagen heeft en je nog echt lekker kunt genieten van rust en cultuur kunt snuiven op je gemak. En de echte liefhebber van stilte en natuur, kiest natuurlijk voor een eco bestemming. Een ecologisch vakantiehuisje in het bos bijvoorbeeld.

Geen massatoerisme in deze gebieden in Nederland.

Ook in ons kleine kikkerland zijn nog vakantiegebieden waar de stilte “nog te horen is”. Zo vind je in het Oosten van Gelderland de prachtige Achterhoek waar de authenticiteit behouden is en waar je nog een vakantieboerderij kunt huren met 2.000 vierkante meter grond. Je kunt op de Veluwe een natuurhuisje huren en in bepaalde gebieden van het Oosten van de Veluwe nog uren wandelen zonder mensen tegen te komen. Als je in het voorjaar op vakantie gaat naar de Waddeneilanden, kies dan voor Vlieland of Schiermonnikoog en geniet van de vogels, de zandverstuivingen en de schapen. Wil je weten waar de mooist bossen van Nederland liggen? Hier vind je de mooiste bossen van Drenthe. Dit zijn de mooiste bossen van Gelderland en dit van Overijssel. In de bossen en Nationale Parken van Nederland vind je nog volop natuur en stilte. Je kunt hier je noodzakelijke rust vinden en het massa toerisme vermijden.

Na de coronacris weer een buitenlandse reis maken?

Veel mensen snakken ernaar. Het einde van de coronacrisis. Het moment dat we weer zorgeloos een buitenlandse rondreis kunnen maken. Ofschoon het einde van deze Pandemie nog lang niet in zicht is, kunnen we wel uitzoeken waar het massale toerisme kunnen vermijden. Lees de tips over een rondreis Japan, Georgië, de Griekse Eilanden, het groene Spanje of Botswana. Voorlopig zijn reizen naar verre bestemmingen niet mogelijk maar het is ook leuk vakantieplannen voor de verre toekomst te maken.

Mijd de grote steden van Japan

Japan is een zeer populaire vakantiebestemming, maar de meesten gaan dan ook naar Tokyo, Kyoto en Osaka. Als je deze steden links laat liggen, dan zul je nog verrast worden door de onontdekte plekken in dit super mooie land. Naast de grote steden is de natuur die Japan te bieden heeft namelijk ontzettend mooi. Er zijn imposante berglandschappen te vinden en ook hele pittoreske gezellige dorpjes waar je met open armen, figuurlijk dan, verwelkomd wordt. In de zogeheten Japanse Alpen zijn heel veel leuke wandelroutes te vinden waar je echt 1 kunt worden met de natuur en ten zuiden van het land liggen ook nog tropische eilanden, de Okinawa eilanden, waar je kunt genieten van zon, zee en strand.

Het bijzondere Georgië

Een ander land wat nog niet helemaal ontdekt is, is Georgië. Dit land is een bijzondere bestemming voor je vakantie en laat echt een indruk achter die je niet snel zult vergeten. Dit land was geruime tijd deel van de Sovjet-Unie en dit is duidelijk te zien in de dorpjes en steden van het land. Door dit soort dorpen en steden aan te doen, kun je zien hoe de geschiedenis van het land is opgebouwd. Daarnaast heeft Georgië prachtige landschappen en heeft het naast ruimte ook veel rust te bieden. Het is het land van de wijn en heerlijk eten wat de lokale bevolking met alle liefde en plezier voor je klaarmaakt.

Ga naar Ithaka of Tinos om massatoerisme te vermijden

Heel veel mensen trekken elk jaar weer naar Griekenland, maar toch zijn er nog eilanden waar je in alle rust kunt genieten van je vakantie. Hier zijn dan ook sowieso 2 bestemmingen te vinden waar je het massatoerisme kunt vermijden. Het eiland Ithaka is hier een voorbeeld van. Dit eiland lijkt net uit een sprookje te komen en de toeristen die je hier vindt, zijn Grieken die in eigen land vakantie houden. Zelfs in het hoogseizoen kun je hier een baai helemaal voor jezelf hebben. Ook Tinos is een prachtig Grieks eiland waar je echt geen massatoerisme tegenkomt. Dit is een bedevaartsoort voor de Grieken, maar verder zul je hier niet veel buitenlanders tegenkomen. Dit is echt een eiland vol rust en is het optimaal genieten.

Twee ongerepte bestemmingen in het groene Spanje

Bij ons Nederlanders is Spanje 1 van de meest populaire vakantiebestemmingen en zijn er veel steden waar het massatoerisme hoogtij viert. Toch heeft Spanje ook nog steden in petto die nog niet overspoelt zijn door massatoerisme. In Extremadura kun je een stukje Spanje ontdekken wat nog geheel ongerept is. Dit is een dunbevolkt gebied waar de natuur echt prachtig is. Hier vind je hele leuke rivieren, grote bergen en glooiende vlaktes zover als je kunt kijken. Ook Galicia is een gebied wat nog niet helemaal ontdekt is. Het meest bekende van dit gebied is het pelgrimsoord Santiago de Compostela. De fel groene valleien, gezellige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden is dit een gebied waar je echt heerlijk kunt genieten.

Kies voor Botswana

Voor een onontdekte bestemming wat verder van huis, is Botswana een land waar je misschien wel eens over na moet denken. Dit is een land wat garant staat voor een hele bijzondere vakantie. Je vindt hier talloze wilde dieren en daarbij is het wereldberoemde Chobe National Park iets wat je gezien moet hebben. De Kalahari woestijn is daarnaast ook echt indrukwekkend en kom je hier oog in oog te staan met de San bushmen, welke een unieke levenswijze hebben. In het hele land zijn mooie kampeer locaties te vinden en dat maakt Botswana uitermate geschikt voor kampeerliefhebbers. Het land heeft de voorzieningen goed voor elkaar en is toch minder populair dan bijvoorbeeld het buurland Zuid-Afrika. Kortom, Botswana is echt een prachtig land om op vakantie te gaan.