Marrakesh

Alles over Marrakesh, Marokko

Wil jij alles weten over Marrakesh in Marokko? Marrakesh in Marokko: lees alle bijzondere vakantietips.
Of je nu een rondreis door Marokko maakt of een all inclusive vakantie Marokko in de omgeving van Marrakesh hebt geboekt, de informatie en tips op deze pagina zijn nuttig en helpen je in je afweging om wel of niet naar deze Koningsstad Marokko te gaan.

de vakantiediscounter banner

Waarom je Marrakesh moet bezoeken

Een van de leukste vakanties ooit kun je beleven in Marrakesh, Marokko. Stap in een sprookjeswereld en laat je verbazen door alles wat je ziet in deze prachtige stad. Marrakesh heeft alles. De popgroep Crosby, Stills & Nash zong al lang geleden dat je eens een Express naar Marrakesh moet nemen. Stap in de wereld van 1001 nacht.


Massatoerisme in Marrakesh vermijden

Marokko is géén land voor massatoerisme, toch kan het in het centrum van Marrakesh vrij druk zijn en zeker in de overdekte winkelcentra. Als je de drukte wilt vermijden, ga dan vroeg op stap. De meeste toeristen beginnen hun actieve dag pas tegen het einde van de ochtend.

Menara paleis in Marrakech

De wondere wereld van Marrakesh, Marokko: lees er alles over

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt Marrakesh. De stad is groot met wel een miljoen inwoners; de vierde grootste van Marokko. De stad werd in het jaar 1062 gesticht door Yusuf ibn Tashfin, een Berberse Almoraviden-heerser. Marrakesh was een zeer belangrijke handelsstad voor de woestijn-karavaanroutes. Rond het jaar 1162 werd een moskee gebouwd in opdracht van Abd el-Moumen, de Koutoubia-moskee. De stad kreeg mede daardoor 200.000 inwoners en was toen al een van de grootste steden ter wereld. De medina, de historische kern van de stad is UNESCO-werelderfgoed.


Authentieke karakter

Marrakesh heeft, meer dan andere Marokkaanse steden, haar authentieke Marokkaanse identiteit weten te behouden. Bezoek deze prachtige stad en leer alles over Marrakesh. Lees hier waar je kunt overnachten in kader all inclusive Marrakech

De bezienswaardigheden in Marrakesh, Marokko

Natuurlijk begin je met de Koutoubia-Moskee: al bijna duizend jaar (1162) staat hij stevig in deze mooie plaats. De minaret kwam er twintig jaar later. Helaas bleek deze niet goed gericht op Mekka, dus het moest herbouwd worden.


De Ben Joesoef Madrassa

De Ben Joesoef Madrassa is een koranschool met een fraai Islamistische architectuur. Het gebouw dateert uit 1570 en werd in het jaar 1950 gerestaureerd.
De overblijfselen van het El-Badipaleis dateren al van 1578. Waarschijnlijk had het originele gebouw 360 kamers en een enorme vijver.
Ismail Ibn Sharif, een Alawitische sultan, verwoestte het paleis en gebruikte de overblijfselen om zijn eigen paleis te decoreren.

Bahiapaleis

Bezichtig het Bahiapaleis eens: gebouwd in de 19e eeuw, als grootste paleis uit die tijd. Het is 8.000 vierkante meter groot, heeft 150 kamers en verschillende binnentuinen.

Marrakech markt

De Majorelletuin: een botanische tuin

Loop eens door de Majorelletuin: een botanische tuin, ontwerpen door Jacques Majorelle in 1924. Het kobaltblauw dat hij vaak gebruikte in het atelier en de tuin, werd naar hem vernoemd: Majorelleblauw. Je kunt hier planten vinden uit vijf continenten. Vanaf 1980 was de bekende Franse modeontwerper Yves Saint Laurent eigenaar, zijn as werd in de rozentuin verstrooid.

De Saaditombes graven

De Saaditombes graven dateren uit de laat 16e eeuw. In 1917 zijn ze, na eeuwenlang te zijn vergeten, herontdekt en herstelt. De graven zijn veelal met Italiaans marmer herstelt en zijn daardoor aantrekkelijk voor toeristen. Een hal met 12 zuilen staat voor de gebedsruimte. De graven zijn met mozaïeken bedekt. In het mausoleum liggen zestig generaties van de Saadi-familie.


Treinstation Marrakesh

Het treinstation Marrakesh is het eindpunt van het treinnetwerk in Marokko. In het station vind je een gebedsruimte, een aantal winkeltjes en eetgelegenheden. Bezienswaardigheden genoeg in Marrakesh: hier vind je alles over de Marokkaanse cultuur.

vervoer in Marrakech

De Medina van Marrakesh

Een mooie manier om alles van Marokko te ontdekken
Marrakesh ademt de Medina. Hier kun je pas zien hoe leuk Marokko is. Hier ga je terug naar de tijd van de sprookjes van 1001 nacht. Hier vind je verhalenvertellers, slangenbezweerders, wonderdokters en straatartiesten. Bij de Chrob ou Chouf fontein lees je ‘drink en zie wat er gaat gebeuren’. Daar word je natuurlijk nieuwsgierig van. Er is een markt die altijd open lijkt te zijn, en alle straatjes en steegjes zijn fantastisch om te zien. Er worden souvenirs verkocht en etenswaren. Je kunt er verschillende monumenten bekijken en prachtige tuinen. Ook verschillende huizen zijn bijzonder mooi om eens te bekijken. In de Medina kun je al het bijzondere zien van het prachtige Marrakesh in Marokko.

de vakantiediscounter banner

Alles over het eten en drinken in Marrakesh, Marokko

Natuurlijk kun je in Marrakesh ook bij een McDonalds eten, maar probeer de Marokkaanse keuken eens. De traditionele gerechten kun je bijna in ieder restaurant krijgen en die zijn voor herhaling vatbaar. Couscous is bijvoorbeeld heerlijk, of de tajine, pastilla’s, lamsvlees, gekruide worstjes, harira soep of slakken. Je kunt bij het eten genieten van allerlei soorten vruchtensappen, muntthee of alcoholvrije cocktails. Voor toeristen zijn er ook alcoholische dranken voorhanden. Marokkaanse wijn is heerlijk, proef deze vooral eens.

Lekkere hapjes kun je overal onderweg kopen. Loop eens langs het Place Djemaa el Fna: dat toveren ze om in een groot openluchtrestaurant. Allerlei kraampjes serveren de heerlijkste hapjes, en die zijn heel betaalbaar. Je zult in Marrakesh niets tekort komen als je hongerig bent: in Marokko kun je alles proberen wat eten betreft.


Bronnen: Wikipedia.nl, visitmorocco.com

No Responses

 1. Pingback: flagyl sono
 2. Pingback: fluoxetine
 3. Pingback: contrave zoloft
 4. Pingback: cozaar recall 2018
 5. Pingback: ddavp aventis
 6. Pingback: buspar 15 mg
 7. Pingback: celexa and xanax
 8. Pingback: generic augmentin
 9. Pingback: bupropion online
 10. Pingback: actos ecologicos
 11. Pingback: ivermectin 3mg tab
 12. Pingback: synthroid hormones
 13. Pingback: ivermectin nz
 14. Pingback: stromectol covid
 15. Pingback: ivermectin 10 mg
 16. Pingback: cephalexin pill
 17. Pingback: lyrica pregabalin