Marrakech

Marrakech

Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. Je komt informatie over deze Koningsstad tegen in de mooiste reisverhalen.
Als u in Marrakech aankomt zal u veel drukte ervaren, veel geuren ruiken, maar ook veel kleur zien! Binnen vier uur vliegen bent u in een hele andere wereld. Deze sprookjesachtige stad kent veel toerisme. De beste reistijd is in de herfst en lente. Rond deze tijd zijn de temperaturen het aangenaamst, de zomers zijn in Marrakech namelijk erg heet. Bent u van plan om Marrakech te bezoeken? Hieronder vindt u een aantal dingen die u kunt gaan doen bij een bezoek aan de stad.

Djemaa el Fna

Djemaa el Fna is het centrale plein van Marrakech. In de ochtend vindt u hier een markt met allemaal Marokkaanse producten. In de middag zijn er voorstellingen van artiesten te zien. Artiesten zoals acrobaten, tandentrekkers, muzikanten en slangenbezweerders treden dan op. In de avond zijn er allemaal eetkraampjes, deze kraampjes zorgen voor een magische licht op het plein. Maar naast de kraampjes en de artiesten, zijn er in de buurt van het plein ook restaurants en hotels te vinden.

Ville Nouvelle

Ville Nouvelle is het moderne gedeelte van de stad. Hier zijn veel boetiekjes te vinden. Er zijn verschillende soorten winkels. U kunt er onder andere handwerkwinkels, antiekwinkels, warenhuizen en ontwerpwinkels vinden. Als u houdt van luxere restaurants en bars, dan bent u hier goed. Over het algemeen zijn hier meer luxe restaurants en bars te vinden, dan in de rest van Marrakech.

 

Leerlooierijen Marrakech

Het is erg leuk om eens een leerlooierij te bezoeken. Hier zie je hoe bijvoorbeeld leren tassen worden gemaakt, dit is best veel werk. Het leer moet namelijk eerst worden schoongemaakt, daarna wordt het eventueel gekleurd en na het drogen kan het leer worden bewerkt. Deze leerlooierijen kunt u met een gids bezoeken, maar u kunt zelf ook een leerlooierij bezoeken.

Hammam Marrakech

Als u in Marrakech bent hoort een bezoek aan de hammam er eigenlijk wel bij. Er zijn in Marrakech traditionele badhuizen te vinden, maar ook luxe spa’s. In de traditionele badhuizen is de prijs een stuk lager dan in de luxe resorts. Een traditioneel badhuis kunt u al bezoeken vanaf omgerekend 1 euro en bij luxe resorts begint dit pas bij 20 euro.

In Marrakech is nog zoveel meer te doen en te zien. Er zijn bijvoorbeeld veel winkels die u nog kunt bezoeken, maar ook veel paleizen! Dit waren maar een paar dingen die u kunt doen in Marrakech. Wat zou u gaan doen tijdens een bezoek aan Marrakech?