Last minute vakantie Costa Brava

Last minute vakantie Costa Brava

Als je ook zo toe bent aan rust klinkt een last minute vakantie Costa Brava je ongetwijfeld als muziek in de oren. Dit meest noordoostelijk gelegen kustgebied van Spanje trekt jaarlijks tienduizenden landgenoten. Waarom? De Costa Brava heeft ontzettend veel te bieden voor alle leeftijden. Lekker ertussenuit en flink willen stappen? Een last minute vakantie Costa Brava is daar zeer geschikt voor. Evenals voor rust en ontspanning, avontuur, watersporten en cultuur. Maar alleen een beetje chillen op het strand en zo nu en dan een borrel aan één van de vele schitterende boulevards is tijdens een last minute vakantie Costa Brava ook geen punt.

Last minute vakantie Costa Brava bezienswaardigheden

Tijdens je last minute vakantie Costa Brava zal je ontdekken dat er meer dan voldoende bezienswaardigheden zijn. We lichten er een aantal toe. Wie kent Salvador Dali niet? De door koning Juan Carlos tot adel verheven kunstenaar is één van de belangrijkste personen uit de Spaanse geschiedenis. De Dali foundation heeft 3 musea opgericht, te weten in: Figueres, Portlligat en Púbol. Meer een natuurfan? Dan kan je tijdens je last minute vakantie Costa Brava ook je hart ophalen.
Rond de golf van Roses vind je het prachtige natuurpark Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà. Het bezit zout- en zoetwater moerassen en lagunes. Een toevluchtsoord voor vele soorten vogels. Steden als Girona en Tossa de Mar mag je ook zeker niet missen tijdens je last minute vakantie Costa Brava.

Last minute vakantie Costa Brava culinair genieten

Een last minute vakantie Costa Brava staat gelijk aan culinair genieten. Genieten van je wijntje met tapas op een terrasje met uitzicht op de zonsondergang. Je waant je als God in, ja, in Spanje! Paëlla, het authentieke rijstgerecht mag je natuurlijk niet missen tijdens je last minute vakantie Costa Brava. Jamón ibérico is ook zo’n specialiteit die eigenlijk niet mag ontbreken. Deze hamspecialiteit is afkomstig van het Iberische varken en is te vinden in het zuidwesten van Spanje. Natuurlijk hoort bij al deze heerlijke gerechten ook een goede wijn. Wanneer je een last minute vakantie Costa Brava geboekt hebt, ben je natuurlijk op de hoogte van de goede wijnkennis die deze mediterrane wereldburgers bezitten.

Kortom: Een culinaire vakantie met heerlijke maaltijden, een fantastisch klimaat en diverse bijzondere bezienswaardigheden? Boek die last minute vakantie Costa Brava nu!