Turkije

Turkije! Het land waar je zowel ’s zomers als ook in de winter prima op vakantie kan.  Ieder jaar trekken duizenden mensen naar Turkije. Veelal is het niet eens de eerste keer. Wat is de reden van de terugkeer naar dit land?

Natuurliefhebbers komen graag terug naar Turkije vanwege de prachtige flora en fauna. Moerasgebieden, bolgewassen maar natuurlijk ook het strand, de bergen, velden en heuvels. Een korte opsomming van het ruime aanbod voor de natuurliefhebber die voor Turkije kiest.
Wandelen, bergbeklimmen of gewoon lekker ontspannen tussen de bossen. Niet iedereen zoekt perse de drukte en het vertier op.

Wel het type dat zich graag in drukte begeeft? Dan zijn steden als Alanya, Bodrum, Marmaris, Side en Antalya zeer geschikt. Deze steden trekken veel toeristen en hebben voor een ieder wat te bieden. Gezellige terrasjes, marktjes en natuurlijk goede shopmogelijkheden. Tevens vind je hier ook de geliefde barretjes en discotheken waarvoor veel jongeren jaarlijks de reis naar Turkije maken.
Een combinatie van activiteiten is natuurlijk ook mogelijk. Zo kan je kiezen voor een vakantie Turkije waarbij je naast de toeristische gebieden ook het binnenland intrekt. Zoals we al eerder vertelden, zijn er meer dan voldoende wandelmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook talloze andere buitensportmogelijkheden zoals bergbeklimmen en mountainbike.
Ook nog een stukje cultuur opsnuiven? De stad Aspendos herbergt het best bewaarde theater uit de oudheid. Andere culturele steden zijn bijvoorbeeld Bursa Edirne, Instanbul en Izmir.
Laten we niet vergeten dat Turkije ook in de winter een prettig vakantieland is. Dit noemden we al eerder. Wanneer er aan wintersport gedacht wordt, denkt men meestal aan andere landen. Maar ook Turkije is zeer geschikt voor de wintersport. Een exotische bestemming met goede sneeuw, service en gastvrijheid en na het skiën lekker ontspannen in een Hamam. Waar vind je dat? Kortom een zeer goede reden om Turkije eens in de winter te bezoeken.

Tot slot mag de vriendelijke en gastvrije bevolking van dit land niet onbesproken blijven. Waar je ook komt, je wordt er als familie ontvangen. Dit inclusief een kopje zoete thee met bijpassende zoete lekkernijen.

Turkije! Het land dat je ervaren moet hebben en waarbij het eerste bezoek zeker niet het laatste bezoek zal zijn.
Het klimaat in Turkije

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp.(°C) 15° 15° 18° 21° 25° 30° 34° 34° 31° 26° 21° 17°
Min. temp.(°C) 11° 15° 19° 22° 22° 19° 15° 11°
Zonuren 5 7 7 8 10 12 12 11 10 8 6 5
Zeewatertemp(°C) 17° 17° 18° 18° 19° 24° 27° 29° 27° 26° 22° 19°