Spanje

Een vakantie Spanje is bestemd voor jong en oud. Voor de cultuurliefhebber die een voorliefde heeft voor de oudheid, voor de zonneaanbidder die uitkijkt naar de heerlijke zandstranden maar ook voor de actieve vakantieganger die graag wandelt, fietst en zich misschien ook nog aan andere outdoor activiteiten waagt.

Laten we starten bij de cultuurliefhebber. Lleida is de hoofdstad van de gelijknamige provincie gelegen in Catalonië. De turbulente geschiedenis die de stad kende, heeft veel sporen achtergelaten.
Kathedraal “Seu Vella” domineert de stad maar naast deze bijzondere bezienswaardigheid zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je niet mag missen. Gastronomie en cultuur gaan zeker ook samen. Zo is er op dit vlak ook veel te ontdekken in de provincie Catalonië. Maar zoals we weten hebben alle provincies van Spanje zo hun eigen specialiteiten.

De zonaanbidder; daar hoeven we misschien niet eens zoveel over te zeggen. De Spaanse stranden zijn werkelijk goddelijk en het water heeft een heerlijke temperatuur. Door de aangrenzende strandtenten en de sfeervolle boulevards laat je snel alle  dagelijkse stress achter je. De grote hoeveelheid aanwezige clubs, discotheken en kroegen die Spanje kent, dagen je uit de hele nacht door te gaan.

En dan tot slot: “de actieve vakantieganger”. Wat heeft Spanje deze persoon te bieden?
Wat dacht je van duiken, zeilen, snorkelen, fietsen, wandelen en in de winter zelfs skiën?
Een variëteit waarvan je als actieveling ongetwijfeld gelukkig wordt. De zeer aangename temperatuur en de hoeveelheid zonuren op een dag maken veel van deze buitensporten extra aantrekkelijk. Het feit dat je na het fietsen en wandelen een heerlijke verkoelende duik in de zee neemt, maakt een vakantie Spanje voor de actieve vakantieganger compleet.

Ontdek cultureel, gezellig en actief Spanje. Het land met voor ieder type vakantieganger enorm veel mogelijkheden.
Het klimaat in Spanje

 

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp.(°C) 12° 13° 15° 16° 20° 23° 27° 27° 25° 21° 16° 13°
Min. temp.(°C) 12° 16° 18° 19° 16° 12°
Zonuren 5 6 6 7 8 9 10 9 7 6 5 5
Zeewatertemp(°C) 14° 14° 14° 15° 16° 22° 24° 26° 24° 22° 19° 15°