Portugal

Portugal, het onmiskenbaar maritieme land aan de Atlantische Oceaan.

Het mediterrane klimaat is één van de vele redenen waarom mensen keer op keer hun oog op Portugal laten vallen. Het zuiden van Portugal is overwegend droog en zonnig. Wanneer je je richting de Spaanse grens begeeft, zal je ervaren dat de temperatuur stijgt.

Portugal is in het bezit van een 832 km lange kustlijn. Deze varieert van meest perfecte zandstranden tot aan ruige rotskusten. Moderne stranden met alle benodigde faciliteiten en intieme baaitjes wisselen elkaar af. Hoe staat het met de kwaliteit van het Portugese zwemwater? Een keurmerk dat aangeeft dat het zwemwater veilig is “the blue flag”.
Dit keurmerk is het meest te vinden in de Algarve. Bekende stranden met dit keurmerk zijn: “ São Rafael” bij Albufeira en het jetset-strand bij Quinta do Lago.

In de Portugese keuken kom je veelvuldig gedroogde kabeljauw tegen. De Portugezen staan bekend om hun voorkeur voor een goede (vis) keuken. Ze houden van uitgebreid tafelen onder het genot van een goede fles wijn. Er zijn al vele Internationale wijnprijzen uitgereikt aan Portugese wijnboeren dus maak zeker gebruik van de goede wijnen die dit land voorbrengt.
Wil je na lekker getafeld te hebben nog het nachtleven verkennen? Het uitgaansleven in Portugal laat zich graag ontdekken. Talloze clubs,barretjes en discotheken heten je van harte welkom om die nacht compleet uit je dak te gaan.

Naast de adembenemende stranden, goede restaurants en het gezellige nachtleven biedt Portugal ook nog een rijke cultuur. Het religieuze land viert alle heilige feestdagen en op vrijwel alle openbare gebouwen vind je wel een kruis of een afbeelding van een heilige.
Tevens is het stierenvechten iets waar de Portugese cultuur, weliswaar in minder fanatieke mate dan de Spaanse cultuur, bekend om staat. Bij grote festivals worden de stieren dan ook graag uit de wei gehaald. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt gekeken naar de stierengevechten en  geluisterd naar de grote trots van Portugal: de Fado, het levenslied.
Ervaar zelf het aangename Portugese leven en boek die reis naar één van de vele mooie gebieden die Portugal rijk is.

Portugal
Het klimaat in Portugal

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp.(°C) 16° 17° 18° 20° 22° 25° 29° 29° 27° 23° 19° 17°
Min. temp.(°C) 10° 13° 16° 18° 18° 17° 14° 11°
Zonuren 6 6 8 8 10 11 12 11 9 7 6 5
Zeewatertemp(°C) 15° 15° 16° 16° 17° 20° 18° 19° 20° 19° 17° 15°