Italië

Olijfbomen, knalrode tomaten, pasta en lange tafels vol met heerlijke gerechten en gezellige mensen.  Dat is wat in je opkomt wanneer je aan Italië denkt. Net als Siësta, een lager levenstempo en een gemoedelijke sfeer. Los van dit alles heeft Italië ons nog veel meer te bieden. Dit mediterrane land heeft een rijke culturele geschiedenis en naast besneeuwde bergen en mooie meren ook nog eens hippe steden.

Helder blauw water, zandstranden en warme zomers? Je hoeft maar naar Noord-Italië af te reizen en je hebt het al. Duik je verder naar beneden, dan tref je daar meer en meer mooie, bijzondere steden en nog een groter aantal zonovergoten zandstranden aan. Ben je meer van het shoppen? Dan kan je los gaan in trendy steden als Rome, Milaan en Turijn. Meer het type dat het culturele erfgoed van een land wil ontdekken? Ook geen probleem. Wist je al dat Italië op met 38 gebieden op de werelderfgoedlijst staat?  Wil je Italië op alle mogelijke manieren ontdekken dan is een wintersport vakantie naar Italië ook nog altijd mogelijk. Langlaufen, snowboarden skiën? Onder het genot van een heerlijk zonnetje daal je de veelal blauwe en rode pistes af.

Wanneer er vakantie ervaringen worden uitgewisseld met als vakantiebestemming Italië dan wordt er vaak over de meren gesproken. Het Lago Maggiore, het Gardameer en het Como meer worden vaak in één teug genoemd. De vele campings, goede hotels en gezellige appartementen maken dit merengebied tot een zeer toeristisch gebied. ’s Zomers kan je genieten van gezellige, knusse marktjes langs de boulevards. In het bezit van een boot? Vaar van dorpje naar dorpje, meer aan en geniet van hetgeen je per dorpje aantreft.
Wat verder naar het zuiden tref je  schilderachtige dorpjes. Je kan kilometers rijden en je zal je geen seconde vervelen. De temperaturen lopen op en wanneer de wind goed staat, kan het in het zuidelijkste deel van Italië zomers tot wel 45 graden worden.
Wanneer je naast het vasteland nog meer Italië wilt zien, pak je de boot en steek je over naar het adembenemende Sicilië. Naast opgravingen, mooie oude stadjes en een prachtige omgeving vind je hier ook één van de meest actieve vulkanen van Europa, de Etna.

Kortom, Italië als vakantieland? De keuze is groot en eigenlijk altijd de goede!

landen informatie italie
Het klimaat in Italië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp.(°C) 12° 16° 21° 25° 28° 27° 24° 18° 12°
Min. temp.(°C) -1° 12° 16° 18° 17° 14°
Zonuren 3 4 5 6 7 8 9 8 7 5 3 3
Zeewatertemp(°C) 10° 12° 14° 16° 20° 22° 26° 27° 23° 20° 17° 13°