Griekenland

Het land dat in één woord genoemd wordt wanneer het gaat over vakantie vieren.

Omdat Griekenland voor een groot deel uit wateroppervlakte en eilanden bestaat, zijn er ook vele kusten te vinden. Als er iets is dat toerisme aantrekt, zijn het wel de mooie kustlijnen en de daarbij behorende zandstranden. En het prettige is dat je na een paar uurtjes vliegen al voet op Griekse bodem zet. Instappen in je lange broek en een paar uurtjes later in je zwembroek of bikini aan het strand. Tja, dat klinkt verleidelijk of niet? En ook het boeken is vandaag de dag binnen een paar minuten geregeld, je hoeft er je deur niet meer voor uit.

Wanneer je besluit een vakantie Griekenland te boeken, heb je veel opties. Ga je voor één van de vele eilanden die de Grieken rijk zijn? Kreta, het grootste eiland en tevens ook het meest toeristische eiland. Of kies je voor een eiland dat populair is als hippe en luxe vakantiebestemming, zoals Mykonos? Wil je liever zon, zee en vooral ook veel stappen? Dan ben je op Chersonissos meer op je plaats. Dit eiland herbergt veel Nederlandse jongeren. Nu hebben we nog maar een paar eilanden gehad. Naast deze drie zijn er nog acht andere gebieden die stuk voor stuk meer dan de moeite van het bezoeken waard zijn. Rhodos, Kos, Lesbos, Korfoe, Samos, Santorini, Zakynthos en Thraki.

Stuk voor stuk toeristische vakantiebestemmingen.
Ieder gebied heeft zo zijn specialiteiten en de één zal meer bij jou aansluiten dan de andere.
Wat heel Griekenland gemeen heeft, is de heerlijke temperatuur, de mooie stranden en de gezellige sfeer.
Kom en bezoek Griekenland! De Grieken heten je van harte welkom en wanneer je vertrekt kan het niet missen dat je ooit weer voet op Griekse bodem zet. “Taleme” (tot ziens).

landen informatie griekenland
Het klimaat in Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp.(°C) 14° 15° 17° 20° 24° 29° 30° 30° 27° 23° 20° 16°
Min. temp.(°C) 11° 15° 19° 21° 21° 18° 15° 12°
Zonuren 4 5 6 8 10 11 12 12 10 6 5 4
Zeewatertemp(°C) 16° 16° 17° 17° 18° 22° 22° 26° 26° 24° 21° 18°