Kaapverdië

Kaapverdië

Kaapverdië, ook wel de Kaapverdische Eilanden genoemd, is een eilandengroep en een land in de Atlantische Oceaan. De Kaapverdische Eilanden liggen voor de westkust van Afrika. De officiële taal in Kaapverdië is Portugees. Vroeger was Kaapverdië een kolonie van Portugal, vanaf 1975 is Kaapverdië onafhankelijk. Het land heeft twee delen. De Noordelijke en de Zuidelijke eilandengroep. De Noordelijk eilandengroep bestaat onder andere uit de Eilanden Boa Vista en Sal. Op deze twee eilanden zijn vestigingen van de keten Riu Hotels & Resorts gevestigd.

Boa Vista

Boa Vista ligt in het oosten van de eilandengroep, het eiland ligt 450 km van Senegal af. Boa Vista is het op twee na grootste eiland van Kaapverdië en moet vooral leven van het kweken van dadels en van het toerisme. Het is een mooie bestemming voor een zon, zee en strand vakantie. Op het eiland kunt u 55 kilometer langgerekte zandstranden vinden. U moet vooral het strand Curralinho niet overslaan. Dit is het mooiste strand van Kaapverdië. Ook is Boa Vista een perfecte bestemming voor wind en kitesurfers. In de surfwereld is Boa Vista wereldberoemd, zowel voor windsurfers als kitesurfers.

Om uw strandvakantie helemaal compleet te maken is het Clubhotel Riu Karamboa en het Hotel Riu Touareg aan te raden. Dit zijn vijfsterren hotels waar u optimaal van uw vakantie kunt genieten. De hotels liggen direct aan het strand en zijn All Inclusive. Zoals de meeste hotels van Riu, hebben deze hotels ook verschillende amusementsprogramma’s voor jong tot oud.

Sal

Sal is de belangrijkste bestemming voor toerisme in Kaapverdië. De helft van de reizigers die naar Kaapverdië komen, gaan naar Sal om vakantie te vieren. Dit is net als het eiland Boa Vista erg geschikt voor strandliefhebbers en surfers. Als u op Sal bent, is het leuk om het natuurlijke zwembad Buracona te bezoeken. Dit is ook een goed punt om te duiken op Sal. Een echte toeristen attractie op Sal zijn de zoutmijnen. Je ziet hier hoe zout wordt gewonnen en het is mogelijk om hier rond te drijven in het zoute water.

Op het eiland Sal zijn twee hotels van Riu. Het zijn twee vijfsterren Clubhotels. De hotels die er gevestigd zijn, zijn het Clubhotel Riu Funana en het Clubhotel Riu Garopa. Deze hotels vormen samen een resort op het eiland Sal. Beide hotels zijn All Inclusive. Ook deze hotels liggen aan het zandstrand, zodat u hier optimaal van het mooie strand en de mooie zee van Sal kunt genieten. In het hotel kunt u zich prima vermaken, er zijn veel faciliteiten en activiteiten in het hotel.