Gardameer Italië 

Ieder jaar gaan veel Nederlanders op vakantie naar het Gardameer in Italië. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Rond het meer kunt u verschillende schilderachtige stadjes bezoeken, zoals Lazise, Bardolino en Peschiera del Garda. Bij het Gardameer zijn veel campings te vinden, maar ook andere accommodaties zijn er genoeg te vinden. U moet er wel rekening mee houden dat er in de zomer erg veel toeristen zijn bij het Gardameer, waardoor de weg rondom het Gardameer in deze tijd heel druk is.

Themaparken Gardameer

Bij het Gardameer kunt u verschillende themaparken bezoeken. Dichtbij Lazise en Peschiera del Garda ligt Gardaland. Dit is een bekend pretpark in Italië. In dit pretpark zijn vier themadorpen en er zijn elke dag veel shows te zien. Vlak bij Gardaland ligt ook Canevaworld. Dit is een waterpark met verschillende attracties. Naast deze parken liggen ook Movieland, Cavour Parco Aquatico en Parco Natura Viva in de buurt. Parco Natura Viva is een dierenpark, waarbij u met uw eigen auto een safari kunt maken.

Het Gardameer

De meeste toeristen komen voor de grootste bezienswaardigheid en dat is het Gardameer zelf. Aan het Gardameer kunt u genieten van de zon op één van de stranden, maar u kunt hier ook veel watersporten beoefenen. U kunt onder andere vissen, windsurfen en kitesurfen. Aan het Gardameer vindt u verschillende bedrijven die watersporten op het Gardameer aanbieden. Maar wat ook leuk is om te doen, is een bootje huren. U kunt een bootje reserveren op verschillende plekken aan het Gardameer. Als u een boot wilt huren, moet u in de zomertijd op tijd reserveren. Voor deze bootjes heeft u vaak geen vaarbewijs nodig.

Milaan, Verona en Venetië

Als u op vakantie bent aan het Gardameer kunt u vanuit daar ook verschillende steden bezoeken. U kunt Milaan, Verona of Venetië met de auto bezoeken, maar u kunt deze steden ook met de trein bezoeken. In Verona is een bezoek aan de Arena en de Opera een aanrader. Milaan is de mode stad van Italië, daar kunt u uitgebreid shoppen. Als u ook wat cultuur wilt zien, bezoek dan de dom in Milaan. Venetië ligt wat verder van het Gardameer af, maar u kunt hier prima een dagtrip naartoe maken. Venetië is een romantische stad op het water, maar houdt er rekening meer dat het ook een dure stad is.