Eco Vakantie Nederland

Een eco vakantie Nederland boeken.

Wie op zoek is naar een ecologisch vakantiehuisje in Nederland voor een eco vakantie, kan het beste een natuur vakantiehuisje boeken. Binnen de categorie Natuur Vakantiehuisjes heb je ook een groep ecologische vakantiehuisjes. Dat zijn huisjes die meestal qua energie zelfvoorzienend zijn of voor een gedeelte in hun eigen energieopwekking voorzien. Denk dan aan zonne-energie, aardwarmte of een mini windmolen. Deze groene vakantiehuisjes in Nederland liggen in het algemeen midden in de natuur maar soms ook liggen ze op het erf bij een biologische boerderij of tuinder. Bij een dergelijke eco vakantie Nederland, verblijf je meestal op basis van zelfvoorziening maar er zijn ook bed and breakfast in Nederland waar je een biologisch ontbijtje kan krijgen. Vaak met een eitje van eigen kippen en fruit uit de eigen boomgaard. Een eco vakantie bij de biologische boer is met name leuke voor de kinderen.

Eco vakantie Nederland en in een bio hotel verblijven.

Of je nu een eco vakantie in Nederland, Luxemburg, België of Duitsland wil boeken, het is soms ook mogelijk in een bio hotel te verblijven. Bio Hotels zijn groene hotels die zich onderscheiden door beleid, bouw en voorzieningen. Zo kan je in een bio hotel altijd eten met streekproducten en biologisch verbouwde producten, werken ze met groene stroom en is het hele beleid afgestemd op duurzaamheid. Binnen de categorie duurzaam toerisme, nemen bio hotels een belangrijke plaats in. Je vindt deze duurzame hotel binnen en buiten Europa. Je kunt dus voor een eco vakantie in een groen vakantiehuisje of bio hotel verblijven. Er is echter ook nog een categorie duurzame bed and breakfast en vakantieparken in Nederland te vinden. Boek hier een duurzaam of bio hotel.

Eco vakantie Nederland met verblijf in vakantiepark.

Dan heb je nog een aantal duurzame vakantieparken en campings in Nederland. Dit zijn campings en parken waar met me duurzame materialen werkt en waar men de auto niet of nauwelijks op de parken toelaat. Ideaal voor een relax vakantie Nederland. Ook biologische winkel, duurzame afvalwaterzuivering. Op deze manier onderscheiden deze duurzame parken en campings van de traditionele parken. Nieuw zijn de zogenaamde CO2 neutrale vakantieparken waarmee met name Landal aan de slag is gegaan. Zie als voorbeeld het duurzame Landal Green vakantiepark aan de Reeuwijkse Plassen.