Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is een stad met 2,1 miljoen inwoners. De meeste mensen kennen Dubai als luxe vakantiebestemming. Er zijn hier veel hotels te vinden, de een is nog luxer dan de ander. Als u van groot, groter, grootst houdt dan zit u hier goed.

Bezienswaardigheden in Dubai

In Dubai kunt u het hoogste gebouw ter wereld vinden. Burj Khalifa is een gebouw van 828 meter hoog. Het gebouw is dus ook niet te missen als u in Dubai bent. De architectuur van Burj Khalifa is geïnspireerd op de woestijnbloem Hymenocallis. U kunt op verschillende manieren van het uitzicht van Burj Khalifa genieten. Als uw budget niet zo groot is, dan kunt u met de passagierslift naar boven gaan. Ook de passagierslift past helemaal bij Dubai. Het is namelijk de snelste passagierslift ter wereld. Ook vanaf het restaurant At.mosphere kunt u van het uitzicht genieten. U moet hier alleen minimaal AED. 300 per persoon uitgeven en kinderen jonger dan 6 mogen niet mee.

Shoppen in de Dubai Mall

In de buurt van Burj Khalifa kunt u de Dubai Mall vinden. Dit winkelcentrum is ook helemaal in de stijl van Dubai, want het is het grootste winkelcentrum ter wereld. Er zijn in deze mall 1200 winkels te vinden en meer dan 14.000 parkeerplaatsen. Maar er zijn niet alleen winkels, ook is er een ijsbaan, bioscoop, aquarium en er zijn horecagelegenheden. In de buurt van de mall is ook de Dubai Fountain, dit is de grootste fonteinshow ter wereld. Wilt u iets meer cultuur zien? Bezoek dan het Dubai Museum. In dit museum kunt de ontwikkeling van Dubai zien. Ook komt u hier mee te weten over hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten in Dubai. U kunt de woestijn buiten de stad ook ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld met een safari. Je gaat dan met een auto met vierwielaandrijving door de woestijn. Het is dan ook mogelijk om op een quad of kameel te rijden.

Overnachten in Dubai

In Dubai zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten. Er zijn genoeg luxe hotels. Maar de prijzen variëren. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt. U kunt voor minder dan 75 euro per nacht in Dubai verblijven, maar het kan ook voor meer dan 500 euro per nacht.

Is Dubai iets voor u?