Côte d’Azur

Côte d’Azur

De Côte d’Azur behoort tot één van de belangrijkste toeristische gebieden van Frankrijk, één derde van de inwoners werkt in de toeristische sector. Maar het gebied staat ook bekend als een dure plek, veel rijken en beroemdheden hebben in dit gebied een huis. Langs de Côte d’Azur vindt u een lange kustlijn en mooie stranden, maar ook veel golfbanen en restaurants.

Landschap

Rond de Côte d’Azur zijn verschillende landschappen. Er zijn bossen, stranden, bergtoppen en valleien. De kustlijn is ruim 400 km lang en bestaat uit rotsen, brede baaien en veel stranden. Bij de kust liggen meerdere kleine eilanden, bekende eilanden zijn d’Hyères, Le Lavandou en de lles de Lérins. In Fréjus-Plage bevindt zich het langste zandstrand van het gebied. De grootste badplaats van de Côte d’Azur is Nice, hier kunt u ook veel musea en galeries vinden. Maar Saint-Tropez is ook erg populair onder toeristen, dit komt vooral door de haven waar dure jachten liggen.

Bezienswaardigheden

U kunt in de Côte d’Azur genieten van een zonvakantie, maar er zijn ook genoeg bezienswaardigheden. In Grasse is bijvoorbeeld een parfummuseum. Grasse ligt een stukje van de kust af, hier kunt u veel parfumhuizen vinden. In het museum kunt u de geschiedenis van parfum induiken, maar u kunt ook zien wat er allemaal nodig is om parfum te ontwikkelen.

Ook is het leuk om de Promenade de la Croisette te bezoeken. Dit ligt in Cannes. Cannes kent u misschien van het jaarlijkse internationale filmfestival. Aan de Promenade de la Croisette liggen de dure stranden, de luxe vijfsterrenhotels en de dure winkels. Deze streek staat bekend om locatie voor luxe single vakanties en groepsreizen.

Fréjus is ook een populaire vakantiebestemming in de Côte d’Azur. Als u in deze plaats bent is het een aanrader om het amfitheater te bezoeken. Dit theater stamt uit de romeinse tijd. Het gebouw is wel erg beschadigd, maar er worden nog steeds optredens gegeven.

Accommodaties

In de Côte d’Azur zijn er genoeg accommodaties te vinden. U kunt onder andere verblijven in hotels, appartementen en villa’s. Maar er zijn ook veel campings. Voor villa’s betaalt u meestal erg veel, in vergelijking met andere gebieden. De prijzen van andere accommodaties variëren. U kunt bijvoorbeeld een simpel hotel boeken voor een betaalbare prijs, maar er zijn ook veel luxe hotels waar de prijzen een stuk hoger liggen. De meeste campings liggen dichtbij Fréjus en Antibes. De campings die meer naar het strand liggen zijn duurder dan de camping die meer landinwaarts liggen.

Op zoek naar een zonvakantie, maar wilt u ook graag dingen ondernemen? Bekijk dan eens vakanties naar de Côte d’Azur!