Algarve

Vakantie Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal. Het internationale vliegveld van de Algarve ligt dichtbij de stad Faro. Ten oosten van deze stad is er weinig toerisme te vinden, net zoals in het binnenland van de Algarve. Het toeristische gebied van de Algarve ligt namelijk aan de westkant van Faro. Hier ligt een kusstrook van 80 km, waar veel rotsformaties en brede zandstranden te vinden zijn. De toeristische plaatsen in dit gebied zijn Albufeira, Portimão en Lagos.

Stranden

De meeste toeristen komen voor een zonvakantie naar de Algarve toe. Het weer is hier over het algemeen altijd goed, maar naast het weer zijn er in de Algarve ook prachtige stranden te vinden. Praia da Marinha ligt dichtbij het stadje Lagoa en is een voorbeeld van zo’n mooi strand. Dit strand staat vaak op foto’s van brochures. Praia da Marinha heeft namelijk robuuste kliffen en erg helder water. Om bij dit strand te komen, moet u wel redelijk veel traptreden af.

Albufeira is een badplaats waar veel jongeren komen, hier zijn veel uitgaansgelegenheden. Maar in Albufeira zijn ook mooie stranden te vinden. Mooie stranden in Albufeira zijn: Praia dos Pescadores, Fischerman’s strand en Praia do Tunel. De naam van Praia do Tunel zegt het eigenlijk al, maar dit strand is te bereiken via een tunnel. De tunnel waar u doorheen moet om het strand te bereiken, loopt door de kliffen heen.

Als u met uw gezin op vakantie gaat is Praia da Luz een aanrader in de Algarve. Dit ligt op ongeveer 10 minuten van Lagos en is meer gericht op gezinnen. Hier kunt u genieten van mooie zandstranden, restaurants, bars en winkeltjes. Maar er zijn ook marktkraampjes te vinden, waar u heerlijk over heen kunt lopen. Je kunt een vakantiehuis met sauna aan zee in de Praia da Luz huren. Dat maakt je strandvakantie Algarve nog leuker.

Cerro Mar Garden

Als u van plan bent om Albufeira te bezoeken is het aparthotel Cerro Mar Garden een aanrader! Als u hier verblijft komt u terecht in één van de moderne appartementen van Cerro Mar Garden. Het aparthotel is centraal gelegen. Het centrum van Albufeira ligt op 300 meter afstand en het strand op 500 meter afstand. Ondanks dat Cerro Mar Garden centraal gelegen is, kunt u hier op een rustige plek vakantie vieren.

Bij Op Reis Voor de Beste Prijs kunt u Cerro Mar Garden boeken. Wilt u liever ergens anders verblijven in de Algarve? Op de website vindt u een ruim aanbod aan vakanties naar de Algarve!